Waarom een pomp uitwisselen?

Er zijn vele redenen …

Het meest voor de hand liggende antwoord op de vraag "Waarom een pomp uitwisselen?" is, “omdat de oude kapot is!" Dit is natuurlijk terecht de meest voorkomende reden, maar er zijn ook andere sterke argumenten voor pro-actieve pompuitwisseling.
Oude pompen zijn vaak niet langer compatibel is met huidige communicatie systemen. Nieuwe generatie hoogrendement pompen zijn voorbereid voor opname binnen gebouw beheer systemen (GBS)
Nieuwe hoogrendement pompen kunnen ten opzichte van oude standaardpompen tot wel 80% energie besparen. Een ander belangrijk aspect is ook het elimineren van risico in geval van uitval, als u weet dat de pomp die vandaag nog draait binnenkort gaat uitvallen en dat reserveonderdelen minder beschikbaar worden, is het verstandig nu alvast na te denken over tijdig uitwisselen.
Veel nieuwe generatie pompen voor HVAC toepassingen worden tegenwoordig op 230 Volt 1 fase aangesloten, oude pompen draaien nog op 380 volt en 3 fasen, een aanpassing van de elektrische aansluiting zal nodig zijn. In deze gevallen raden wij u aan contact op te nemen met Wilo Technical Support, omdat de uitwissel aanbevelingen voor uitwisseling in de ’Pompwijzer’ zijn gebaseerd zijn op hydraulische prestaties van de bestaande pomp.
Verzoek om ontbrekende pomp